Bullet Journal

Bullet journal

Een bullet journal is (meestal) een dagboek of schetsboek in een kleine, in leer gebonden portefeuille of rechthoekig houten doosje, ontworpen en gebruikt om je gedachten en ideeën vast te leggen en te posteriseren. Ideeën die in dit dagboek worden genoteerd, kunnen worden gebruikt om een thema of focus voor uw tekeningen vast te stellen. Bovendien is het bullet journal een zeer efficiënte manier om uw activiteiten vast te leggen, het wordt een soort gepersonaliseerde index.

Bullet journal is een stijl van een tekengids of een agenda Emeritus die schetsen combineert met schrijven. U maakt bijvoorbeeld een afspraak voor een klant of een vergadering met een klant, en noteert uw gedachten en acties voor die dag in een bullet journal. Het maakt je toonbaar en voegt wat orde in je leven toe. Dit zou een heel goed vergaderverslag zijn, dat u kunt gebruiken voor uw persoonlijke of zakelijke zaken.

Tekenen en schilderen zijn erkend als grote kunstvormen, maar het is nu duidelijk dat veel dingen die tegenwoordig worden vervaardigd, zodanig worden gevisualiseerd dat zij nu worden beschouwd als waardevolle kunstvormen, die kunnen worden gekoesterd, tentoongesteld en gekocht.

Het Bullet Journal dat in 1993 door JanSport werd ontwikkeld, is vooral gericht op het gebruik door professionele kunstenaars. Iedereen kan echter een 3-rings binder of een 4-rings binder krijgen, en vele andere vormen. Een bullet journal kan gemaakt worden van verschillende materialen en in verschillende kleuren. Ook de kleuren variëren en kunnen worden gemengd naargelang de wensen van de kunstenaar.

Hier is een voorbeeld van het type jasje dat te koop is.

De verschillende soorten Bullet Journal

Verschillende stijlen van Bullet Journal

The Bullet Journal orange is een maandelijkse uitgave die Vullingen en notitieboekjes verkoopt, en bevat ongeveer 120 pagina’s met prachtige illustraties die redelijk geprijsd zijn. U zult meer dan 80 dubbele pagina spreads en archieffoto’s tegenkomen in deze journals.

Bullet Journal blue is een maandelijkse uitgave die Fills en luxe notitieboekjes verkoopt, en bevat ongeveer 120 pagina’s met prachtige illustraties die redelijk geprijsd zijn. In tegenstelling tot de vorige bullet journal, heeft de Bullet Journal blauw levendige kleuren. Bovendien bevat deze editie 4 full color prints op de omslag.

Een andere bullet journal stijl wordt uitgegeven door Accounting Stopping Equipment. Hun Bullet Journal heeft afzonderlijke pagina’s voor niet alleen de maand, maar voor het jaar. Hun ontwerp treaps en mooie randen houden de pagina’s mooi georganiseerd. Alle pagina’s zijn verpakt met full colour afdrukken waardoor het gemakkelijk is om te bladeren door en kies de specifieke pagina’s die u nodig hebt. Ze hebben ook een geweldige klantenservice plan.

Een ander bullet journal dat de laatste tijd veel aandacht krijgt is het Workflow canceling journal. Deze bullet journals zijn ontworpen om gebruikt te worden door drukke professionals die verwachten dat ze niet langer hun agenda hoeven te trekken om vergaderingen en afspraken af te zeggen. Bovenaan het journaal staat een sectie “Tips” die de gebruiker helpt om snel de aandachtsgebieden enencyclopedische procedures te vinden die vaak de oorzaak zijn van het uitlopen van hun afspraak. Meestal kunnen deze journaals worden gebruikt als vervanging van een agenda.

Er zijn dus veel verschillende stijlen en doeleinden die een bullet journal kan dienen, en een breed scala aan prijsopties.