Wat is moderne kunst?

Moderne kunst kopen

Wat is moderne kunst?

Het is een trendy kunsttrend die goedkoop als leidraad wordt genomen en veel hedendaagse kunstenaars zijn met deze traditie begonnen. Naar mijn begrip heeft het een nieuwe betekenis. Het is niet langer verbonden met het beeld en het doek, zoals het toen betekende, maar met het idee, de vormgevende elementen en het materiaal. In zekere zin is het dan als een modelijn. Een moderne beeldhouwer kan een vaas van beton maken, of een staalmodel kan voor zichzelf een huis bouwen. Kortom, een modern object wordt uit van alles gemaakt.

De beeldhouwer

Voordat ik een beeld koop, doe ik onderzoek naar de kunstenaar. Meestal neem ik contact op met de kunstenaars en vraag hen of ze goed met computers overweg kunnen, of dat ze liever de oude technieken gebruiken. Een groot voordeel van de moderne technologie is dat veel getalenteerde mensen nu de mogelijkheid hebben om van huis uit te werken, zodat ze in hun eigen tijd kunnen werken. Ik probeer de kunstenaars altijd uit te leggen dat ik niet tegen moderne technologie ben, maar dat ik ertegen ben die te gebruiken om creativiteit weg te nemen, of om mezelf als kunstenaar op te dringen.

Na het interview

Ik wil graag weten wat het resultaat zal zijn voordat ik tot aankoop overga. Als wat ik zie me bevalt, en ik de kunstenaar vertrouw, zal de aankoop hoogstwaarschijnlijk worden gedaan. Bovendien, als ik terugkom uit de winkel, is de kunstenaar enthousiast om met mij te werken, en we werken samen om het werkstuk te maken. Ik hou van eenvoudige, duidelijke lijnen. Een grijze achtergrond is heel gemakkelijk om mee te werken, er is heel weinig werk voor nodig om het er goed uit te laten zien. Een beeld met lijnen die heel diep zijn, en heel strak, vind ik het mooist.

Lees meer:
Tuinbeeld kopen