De Kaasboer in Den Haag

KAASBOER DEN HAAG

 

Kaasboer is een oude naam voor een kaaswinkel. Het komt uit het Middelnederlands en betekent "kaasverkoper". Wanneer u kaas koopt in een Kaasboer, kunt u er zeker van zijn dat de kaas strikt volgens de traditionele bereidingswijze in Nederland en op het vasteland is geproduceerd. Kaaswinkels zijn wijdverbreid in Nederland, waar ze vooral populair zijn sinds het einde van de 19e eeuw. Ook nu nog zie je ze vaak met de karakteristieke houten vaten voor de ingang. Deze vaten dienen om kaas in te bewaren, wat ook verklaart waarom andere Nederlandse woorden als kaassap en kaasspecialiteit ermee verband houden. Een andere verklaring voor deze populariteit zou kunnen zijn dat de meeste Nederlanders van goede kaas houden, dus is het geen verrassing dat er zoveel plaatsen zijn waar je die kunt kopen. De traditionele manier om kaas te maken vergt veel tijd en geduld van zowel mens als dier. Het resultaat is meestal een product dat vrij moeilijk te verteren is, maar dat een zeer interessante smaak (en geur) heeft wanneer het eindelijk je maag bereikt na een hele avond kauwen! Dat is wat we willen uitdrukken door onze producten Kaasboer te noemen: we maken kaas van hoge kwaliteit met zorg en kennis van zaken; precies zoals veel mensen zouden verwachten van producten die de naam "Kaasboer" dragen.

Bedrijfsoverzicht

De Kaasboer in Den Haag is een toonaangevende Nederlandse producent van kaas en voedingsmiddelen. Kaasboer is opgericht in 1856 en is de oudste continu opererende kaasproducent ter wereld. Naast eigen merkproducten levert de onderneming een breed assortiment Nederlandse en internationale foodproducten aan retailers en foodserviceklanten in Nederland en andere Europese landen, alsmede de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf beschikt over een zeer efficiënte en moderne productie, een uitgebreid distributie- en verkoopnetwerk en is een van de toonaangevende leveranciers van kwaliteitsvoeding in Nederland.

Het bedrijf is eigendom van de familie Biermer, een van de toonaangevende Nederlandse families in de levensmiddelenindustrie en de grootste aandeelhouder van Philip Morris, die ook eigenaar is van het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina.

Wat is Kaasboer?

De kaasboer produceert een breed scala aan Nederlandse kaasproducten. De kaas wordt traditioneel gemaakt door de melk van grasgevoerde koeien te combineren en wordt zowel in zijn oorspronkelijke vorm (als baksteen) als als kant-en-klare snack (als Dutch Cheese Crisps) verkocht. De kaas is ook verkrijgbaar als verschillende soorten smeerkaas, sandwiches en sauzen en wordt in veel recepten gebruikt.

Bedrijfsmodel in Den Haag

De kaasboer produceert sinds 1856 boerenkaas en andere Nederlandse levensmiddelen. Zij verkoopt haar producten rechtstreeks aan klanten via haar eigen netwerk van onafhankelijke distributeurs, of aan andere klanten via een groot aantal foodservice- en retailleveranciers in Nederland en andere Europese landen, alsmede in de Verenigde Staten en Canada. Dit lokale distributiemodel wordt gehandhaafd om de continuïteit in service en kwaliteit te waarborgen.

Het verkoopnetwerk van de onderneming is gebaseerd op een netwerk van onafhankelijke distributeurs en is goed voor 50 procent van de omzet van de onderneming. De distributeurs van Cheese Farmer, onafhankelijke detailhandelaren (van delicatessenzaken tot hypermarkten), zijn gekwalificeerd en opgeleid om de producten van het bedrijf te verkopen en aan te bevelen.

Conclusie

De Haagse Kaasboer is een goed voorbeeld van hoe een bijzonder Nederlands merk succesvol kan worden geëxporteerd. Het bedrijf produceert al meer dan 150 jaar Nederlandse kaas van hoge kwaliteit en verkoopt zijn producten rechtstreeks aan klanten via zijn eigen netwerk van onafhankelijke distributeurs, of aan andere klanten via een breed scala van foodservice en retail foodleveranciers in Nederland en andere Europese landen, alsmede in de Verenigde Staten en Canada. Dit lokale distributiemodel wordt gehandhaafd om de continuïteit in service en kwaliteit te waarborgen.

Het belangrijkste is om authentieke Nederlandse kaas te maken en de traditionele bereidingswijze te handhaven. De Nederlanders zijn trots op de kwaliteit van hun kaas en willen geen concessies doen aan deze traditie.