De voordelen van biologisch gevogelte

Kippie Rijswijk

De Polderhoen is een kip die miljoenen jaren in koude kelders heeft geleefd en slechts sporadisch werd gefokt. De reden voor zijn naam is te danken aan de koude kelders waar hij werd gehouden. Het dieet van deze kip is biologisch en vegetarisch. Ze wordt meestal gevoed met biologische voederingrediënten en krijgt geen antibiotica of hormonen toegediend die de kwaliteit van haar vlees zouden kunnen beïnvloeden. Het vlees van deze kip is licht gekookt. De borsten van de kip zijn het grootst en wegen ongeveer 4 – 6 kg. De poten zijn ook het grootst en deze zullen ongeveer 2 – 3 kg wegen. De teller weegt ongeveer 6 – 8 kg en deze zijn allemaal opgebouwd uit ongeveer 9 plakken. Het totale gewicht van de kip zou ongeveer 16 kg zijn.

Modern pluimvee wordt over het algemeen 21-dagen droog fokhen genoemd. 21 dagen droog gefokte kippen worden gevoederd met een dieet van voedsel waarin bijna geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of zelfs maar conserveringsmiddelen zijn verwerkt. Het leven van een droog gefokte kip is lang en ze leven tot 17 maanden. Door de lange levensduur wordt dit type kip over het algemeen als een betere vleeskwaliteit beschouwd. Ze hebben een laag vetgehalte. Hun kleur is bijna wit en ze staan bekend als elegante kippen. Hun vlees is donker zoals dat van een gewone kip. De smaak is iets minder uitgesproken en ze zijn slechter dan een gewone kip.

Gevogelte is al heel lang bekend. Ze worden grootgebracht in verbijsterende omstandigheden, waarbij weinig of geen antibiotica worden gebruikt. Ze worden ook gevoed met een dieet van biologische voedingsingrediënten. Biologisch pluimvee wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De omstandigheden moeten zodanig zijn dat het lichaam van de vogels niet wordt beïnvloed. Daarom kunnen zij vrij rondlopen en voedsel zoeken en produceren zij hoogwaardige, rijke en voedzame eieren.

Biologisch pluimvee wordt nauwlettend in de gaten gehouden om de eieren te reinigen en te recupereren. Er zijn veel voordelen van biologisch. Een ervan is dat de productie ervan betaalbaar is. Zelfgemaakte maaltijden zijn niet alleen duur, maar kosten ook veel meer tijd om te koken. Bovendien is in veel boerderijen de vrijheid van het pluimvee beperkt. Ze worden gewoonlijk in gesloten structuren gehouden en kunnen niet naar buiten. De enige manier voor de kippen om buiten te komen is door ze te leren lopen. Ze zijn zeer nuttig bij het oogsten van gewassen. Hun waarde is ook in de toekomst bewezen. Biologisch pluimvee staat erom bekend gezonder te zijn. De moderne intensieve landbouwmethoden worden vergeleken met die van vroeger. In het verleden werden de dieren gevoederd met voedingsmiddelen die rechtstreeks van de velden kwamen. Ze hebben de neiging dik te worden en zijn genetisch gemodificeerd. Biologisch betekent dus niet alleen dat het voedsel natuurlijk is, maar ook het gevogelte. Biologische eieren worden als gezonder beschouwd omdat voor de productie ervan uitsluitend natuurlijke voedingsmiddelen, zoals insecten en wormen, zijn gebruikt. De legbatterijen van biologisch gevogelte zijn veel beter dan die van conventioneel gevogelte.

Veel mensen worden zich bewuster van de gezondheidsaspecten van het voedsel dat zij eten. Biologisch voedsel wordt erkend als een van de meest gezonde soorten voedsel. Biologisch voedsel is gemakkelijker te verteren en op te nemen. Ze leiden ook tot een gezonder lichaam. Biologisch voedsel staat er ook om bekend meer vitaminen, voedingsstoffen en kankerbestrijdende antioxidanten te bevatten. Persoonlijke keuze en voorkeur spelen ook een belangrijke rol bij het soort voedsel dat men eet. Het is verkeerd om jezelf te dwingen om voedsel te eten dat onsmakelijk is, alleen omdat het geproduceerd is.